Evoluția tricourilor de fotbal

Problema tricourilor de fotbal false nu este doar o declarație de modă. Vânzarea replicilor tricourilor de fotbal afectează reputația și finanțele cluburilor. Înainte de creșterea comerțului cu amănuntul online, cămășile erau distribuite de vânzătorii ambulanți care riscau să fie arestați fizic dacă le vindeau. Cu toate acestea, astăzi, puteți achiziționa o replică de tricou de fotbal cu câteva clicuri. Cu toate acestea, vânzătorii din spatele acestor cămăși false nu sunt întotdeauna urmăribili, deoarece operează sub identități false. Mulți dintre ei folosesc platforme de social media precum Facebook, Instagram și WhatsApp pentru a-și vinde marfa.

Din punct de vedere istoric, tricourile de fotbal au fost făcute din lână sau bumbac. În timp ce bumbacul era confortabil și cald, era inconfortabil de purtat și absorbea transpirația. Primul tricou de fotbal sintetic a fost folosit de Bolton Wanderers în finala Cupei FA din 1953. Astăzi, materiale artificiale sunt folosite pentru a face tricouri de fotbal. Pe cămăși se găsesc diverse culori și modele. Spre deosebire de trecut, tricourile moderne de fotbal sunt mult mai ușoare și mai ușor de spălat.

Evoluția tricourilor de fotbal nu este încă completă. Nu există o singură tendință pentru potrivirea tricourilor de fotbal. Unele mărci au dezvoltat diferite versiuni, iar jucătorii și cluburile sunt libere să aleagă stilul care li se potrivește cel mai bine (mai multe informatii). Stilul Kombat este un astfel de exemplu. Napoli va purta cea mai extremă versiune a acesteia. În schimb, adidas și Nike iau calea intermediară. Și între timp, există nenumărate alternative din care să alegeți.