Ghete de fotbal – O parte esențială a unei ținute de fotbal

Ghetele de fotbal sunt o parte integrantă a ținutei unui jucător, indiferent dacă joacă pe iarbă sau pe beton. Cizmele sunt realizate în principal din piele și pot varia foarte mult ca greutate și aspect. În anii anteriori, primele cizme prezentau știfturi înșurubate pe piciorul piciorului nedominant și știfturi scurte de cauciuc pe piciorul piciorului dominant. Deși acesta din urmă a fost considerat standard în ghetele de fotbal moderne, mulți jucători optează în continuare pentru stiluri tradiționale.

În mod tradițional, ghetele de fotbal erau toate negre. Totuși, acest lucru a început să se schimbe de la mijlocul anilor 1960, când au fost folosiți de toți jucătorii din aceeași echipă. Până la un meci din 1970, o pereche albă era considerată o vedere neobișnuită. Aceasta a fost prima dată când cizme albe au fost purtate de un jucător. Alan Ball, jucător de la Manchester United și Anglia, a purtat o pereche de cizme albe produse de Hummel. Deoarece Hummel nu a mai făcut pantofi, Adidas și-a făcut pantofii în alb, iar acest lucru le-a dat aspectul lor semnătură.

Ca și în majoritatea sporturilor, istoria ghetelor de fotbal este amestecată. Sportul a fost odată interzis de regele Edward al II-lea, dar nu mai este. În ciuda interdicției, jocul nu a fost interzis doar în public, ci și în privat. Henric al VIII-lea, în special, s-a opus acestui sport și a comandat prima pereche de ghete de fotbal. Cele mai vechi versiuni ale sportului au fost făcute la mijlocul anilor 1500 și erau o combinație de stiluri diferite. Printre acestea s-au numărat primele modele albe din piele și piele de căprioară. Verifica: https://www.r-gol.com/ro/ghete-de-fotbal-nike